Ezres nagyságú tömeg volt az állásbörzén

1358

Több mint 100 állásajánlattal várták tegnap a munkát keresőket Cegléden. 11 település 37 munkaadója vett részt a tavaszi állásbörzén. Még mindig nagy a szakember hiány például az építőiparban és a gépészeti szakmacsoportban, de több diplomához kötött munkát is kínáltak.

Nagy volt az érdeklődés a tegnap tartott állásbörze iránt, több mint 1000 érdeklődőt vonzott a Kossuth Művelődési Központba. A létszám évről évre növekszik, ami azt jelenti, hogy valóban szükségük van az álláskeresőknek a munkával kapcsolatos információkra – mondta a Ceglédi Járási Hivatal vezetője.

DR. WETZELNÉ DR. TERBE-SZABÓ CSILLA, hivatalvezető, Ceglédi Járási Hivatal: ,,Minden évben elmondjuk, hogy sajnos szükség van rá, hiszen Dél –Pest Megye révén a legrosszabb mutatókkal mi rendelkezünk. A legtöbb álláskereső a mi járásunkban, illetve a hozzánk tartozó nagykőrösi járásban van. Idén is próbáltunk egy olyan tavaszi állásbörzét megszervezni az ügyfeleink részére, hogy minél több lehetőséget találjanak itt a tavaszi időszakban.”

Az állásbörzét évente kétszer szervezik meg. A cél, hogy minél többen visszatérhessenek a munka világába, de jogi tanácsadással és a külföldi munkavállaláshoz szükséges információkkal is készülnek a szervezők, de azt is megtudhatják az álláskeresők mitől lesz jó egy önéletrajz.

DR. WETZELNÉ DR. TERBE-SZABÓ CSILLA, hivatalvezető, Ceglédi Járási Hivatal: ,,Nagyon sok mellékes tanácsadással vártuk ma is ügyfeleinket. Ebben benne volt például a külföldi munkavállalással kapcsolatos információk, segítségnyújtás az önéletrajz írásban, úgy hogy próbáltuk most is szélesebb körét kialakítani a tájékoztatásnak.”

Tegnap több, mint 100 állásajánlattal várták a munkát keresőket. 11 település 37 munkáltatója volt jelen az állásbörzén.