Felújítják a buszmegállókat

792

Elkezdődtek a város külterületét érintő fejlesztések. Több buszmegállót is felújítanak a Budai úton, hogy az érkező autóbuszokat a megfelelő környezetben tudják várni a helyiek. A külterületen levő buszmegállókban már hosszú évek óta áldatlan állapotok uralkodnak – fogalmazott a polgármester. Így most ezek rendbetételével szeretnék a lakosok életkörülményeit komfortosabbá tenni.

A városban sokrétű munkálatok zajlanak jelenleg. A városvezetés szeretné, ha ezek a fejlesztések nem csak a központra vonatkoznának, hanem a külterületi részekre is kiterjednének – mondta a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,A városközpont felújításával kapcsolatban sokszor ér minket a vád, hogy a külterületekre nem figyelünk oda. Én azt gondolom, hogy ez nem igaz, hiszen a külterületeken is ugyanúgy dűlő utakat teszünk rendbe és próbáljuk az itt élők életkörülményeit javítani. Ilyen beruházás a most megvalósult buszmegálló építése is.”

A Budai útról sokan busszal járnak be a központba – folytatta- így szükségszerű az ott található buszmegállók korszerűsítése.

TAKÁST LÁSZLÓ, polgármester: ,,Az idősebbek a meglevő, régi buszmegállónál nem tudtak a buszra fellépni, hiszen nagyon magasan volt, ezért gondoltuk, hogy ezeket a buszmegállókat megépítjük. Itt a Budai úton két ilyen buszmegálló van a belterületi részen. Az egyik az most készült el, a másikat is szeretnénk elkészíteni, azonban az az iskola előtti részen érintett a 4-es számú út bekötő útjának a fejlesztésével, így amíg az a beruházás nem valósul meg addig nincs értelme nekifogni ennek is. De amint elkészül azt is elkészítjük.”

A fejlesztéseket szeretnék kiterjeszteni a város más külterületein levő buszmegállókra is. Kulturált peronokat és esővédő bódékat szeretnének majd kihelyezni, hogy az utasok megfelelő körülmények között tudjanak várakozni.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Ahogy mondtam nem csak a külterületi, belterületi részeken, hanem mindenfelé autóbusz öblöket próbálunk kialakítani. Magukat a járatokat is próbáljuk úgy szervezni, hogy minél jobb legyen a közlekedés, a Volánbusszal is folyamatos kapcsolatban vagyunk. Úgy hogy reméljük, hogy ezekkel a fejlesztésekkel is hozzátudunk járulni a ceglédiek komfortosabb életkörülményeihez.”

A jövőben minél több forrást próbálnak majd az újításokra biztosítani, valamint a VÁRVAG Kft. égisze alatt rendben tartják a meglévő buszmegállókat is – hangsúlyozta a polgármester. A városban egyébként már több helyen elkészült a buszmegállók betonozása. Többek között a Külső-Kátai út és az Ipartelepi út kereszteződésénél és a Jászberényi úton a Bem József Szakiskolánál.