Göldner Tibor tájképei a gimnáziumban

1213

Göldner Tibor tájképeiből nyílt kiállítás a Kossuth Lajos Gimnázium Dísztermében. A festőművész alkotásain előszeretettel örökíti meg a Dunát és a magyar tájak szépségének változó arculatát.

Hangulatos vízparti képek, színek, fák, házak – Göldner Tibor festőművész alkotásait láthatja az érdeklődő közönség a Kossuth Lajos Gimnáziumban.

VOLTER ETELKA, igazgatóhelyettes, Kossuth Lajos Gimnázium: ,,Köszönöm szépen, hogy ifjabb művészpalánták ellátogattak ezen a szép kora tavaszi napon. Épp beszéltük a Gáborral, hogy a kiállításokat nem villanyfénynél, hanem napfénynél kell megnyitni, mert akkor sokkal kevesebb a tükröződés és sokkal jobban tudjátok élvezni a műveket. Köszönöm Ujházi Gyurinak, aki galériája anyagából elhozta ezt a kiállítást.”

Az Artem Galéria tulajdonosa, Ujházi György köszönetét fejezte ki az oktatási intézmény vezetőinek.

UJHÁZI GYÖRGY, tulajdonos, Artem Galéria: ,,Négy év múlva lesz, hogy 50 éve itt az alma mater falai között szerepeltem. Azóta voltam itt sokszor, de ilyen jellegű rendezvényen először. Köszönöm a gimnázium vezetésének, Rónai Gábornak, hogy ezt a lehetőséget megteremtette számomra.”

A festőművész számos európai országban folytatta tanulmányait. 1948 óta hazai és külföldi galériákban is láthatták alkotásait. Végül Baján telepedett le, ott él és alkot.

UJHÁZI GYÖRGY, tulajdonos, Artem Galéria: ,,Ez a kiállítási anyag egy véletlen folytán került hozzám és ami még érdekessége a dolognak, hogy a fia hívott fel, pár hónappal ezelőtt, hogy látta ezeket a képeket és csodálkozik azon, hogy miért ilyen olcsón áruljuk. Egy művészeti alkotás értéke változik, van aminek emelkedik az ára, van, aminek csökken.”

Göldner Tibor festményei a valóság kifejező átírásai. Tájfestészetében előszeretettel örökíti meg a Dunát és a Duna menti magyar tájak szépségének változó arculatát – hangzott el a megnyitón.