Hangszeravató

2025

Hangszeravató hangversenyt rendeztek a zeneiskolában. A Ceglédi Tankerületnek köszönhetően új hangszereket, összesen 48-at vásárolhatott az intézmény. Erre az elmúlt több tíz évben nem volt lehetőség – mondta el az iskola igazgatója P.Szabó Zoltánné. Ezért is gondolták, hogy igazán stílusosan, egy hangverseny keretében mutatják be az új hangszereket.

 Személyes történetét elmesélve hangsúlyozta a hangverseny megnyitóján Fodor Gábor, mit is jelent egy gyermeknek, amikor egy új hangszert vehet a kezébe. Arról is beszélt: mekkora öröm számára, hogy ezt az örömöt most sok diák is átérezheti.

FODOR GÁBOR tankerületi igazgató Ceglédi Tankerületi Központ: „2016 augusztusában egy nagyon markáns fordulat állt be a tankerületi központ életében. Augusztus 11-én kaptam egy levelet, mint a többi tankerületi igazgató is azzal a szöveggel, hogy Tisztelt Tankerületi Igazgató Úr. Az ön tankerületének a költségvetési forrása 4,9 milliárd forint. Személyi, dologi, felhalmozási, egyéb költségekre. Ez az öné, gazdálkodjon vele.”

Gazdálkodni pedig olyannyira jól sikerült, hogy tartalékot is tudtak képezni. A tartalékból pedig sok más mellett hangszereket vásárolni.

FODOR GÁBOR tankerületi igazgató Ceglédi Tankerületi Központ: „És összességében 50 millió forint értékben vehettünk új hangszereket, amire – ahogy Béres Karcsi bácsi is mondta egy másik hangversenyen – még nem volt példa. És én büszke vagyok arra, hogy tankerületi igazgatóként hozhattam egy ilyen döntést.  Persze köszönet ezért az államnak, hogy ezt a költségvetésből biztosította. Köszönet a munkatársaknak, hogy hihetetlen aprólékossággal azt, hogy hogyan a legkedvezőbb a hangszerek vásárlása.”

A ceglédi Erkel Ferenc zeneiskola 13,5 millió forintot költhetett hangszerekre. Ez az összeg az összes tagintézményre vonatkozik. Kifejezetten a ceglédi intézmény 4,2 millió forintból vásárolhatott hangszereket, tartozékokat és költhet hangszerjavításra.  Az új hangszerek beszerzése óriási élmény volt az intézmény számára – mondta az iskola igazgatója, P. Szabó Zoltánné. Hogy méltó módon avassák fel a hangszereket, koncertet szerveztek, ahol diákok és pedagógusok egyaránt színpadra álltak.