Több kutyát is elkoboztak

1171

Nem megfelelő tartási körülmények, oltás vagy chip hiánya – ezek a legfőbb okok, ami miatt más lehetőség nem marad, el kell venni a kutyát gazdájától. Az elmúlt napokban a Csengeri, a Bedei városrészeken és a Patak utcában folytatták az ellenőrzés sorozat.

Még tavaly áprilisban döntöttek úgy a szakemberek, hatóságok és a város képviselői, hogy havi rendszerességgel közös terület bejárás során a hatósági állatorvos, gyepmester, mezőr, közterület-felügyelő összegyűjti a kóbor, valamint az állategészségügyi szempontból nem megfelelően tartott kutyákat. A napokban újabb ellenőrzést tartottak.

KLÉMENT GYÖRGY, önkormányzati képviselő: ,,A Csengeri részben voltunk kint, immár harmadik alkalommal az elmúlt fél évben. Minden esetben szép számmal sikerült kutyákat begyűjtenünk. Volt olyan hely, hogy egy udvaron akár három-négy kutyát is befogtunk.”

A hatósági állatorvos mellett a rendőrség, a gyepmesteri telep, az állatmenhely, a mezőőrség, a közterület felügyelet és a településrész önkormányzati képviselője is részt vett az akcióban.

KLÉMENT GYÖRGY, önkormányzati képviselő: ,,Mint érdekesség a Bedei részben is sikerült az elmúlt hétben elkobozni kutyákat. Többszöri lakossági megkeresésre, a Patak utcában. Aztán sikerült rendőrséggel, mezőőrséggel, állatorvossal felvonulva begyűjteni.”

A szakembereknek egyrészről védeniük kell az állatokat, de persze az embereket is. Ahhoz, hogy a munka hatékony legyen, folyamatosan ellenőrizni kell.

KLÉMENT GYÖRGY, önkormányzati képviselő: ,,Még egy érdekesség, egy épp ellő félben levő kutyát is találtunk. Másnap kellett visszamenni, miután a szülés megtörtént, így együtt az apraját, nagyját begyűjtötték.”

Az elkobzott állatok a gyepmesteri telepre kerülnek.