„Hashtag”a beteg gyerekekért

1120

Idén is pirosba öltöztek a diákok és a pedagógusok a Kossuth Gimnáziumban. Tették mindezt azért, hogy íly módon is kifejezzék támogatásukat a gyermekhospice iránt. A daganatos, gyógyíthatatlan beteg gyerekeken évek óta segít az intézmény. Az „Öltözz pirosba” elnevezésű kampány lényege, hogy pénzt gyűjtsenek és hogy felhívják az emberek figyelmét az adakozásra.

Sorra érkeztek ma délelőtt a diákok és pedagógusok a gimnázium tornatermébe. Valamennyien pirosba öltöztek, vagy valamilyen piros kiegészítő viseltek. Tették mindezt azért, hogy ezáltal is támogassák a daganatos beteg gyerekek gyógyulását, ellátását segítő Szemem Fénye Alapítványt. Az országos akció egyik része ugyanis, hogy az adott intézmény diáksága és tanárai fotót készítsenek a pirosba öltözött tömegről. A ceglédi gimnázium minden évben valamilyen alakzatot formál meg.

TÁBORI LÁSZLÓ, pedagógus: Volt már Like jel, szívecske, és most a kettős kereszt, a gyerekek már hashtag-ként ismerik, tehát bármilyen internetes bejegyzésben a kettőskeresztet szokták használni, és ez a hashtag ez trendi, ezt próbáltuk meg felvenni és elég jól sikerült, úgy láttam fentről.

Az iskola legfiatalabb tanulói, a kilencedikes és az ötödikes diákok is nagyon élvezték a különleges programot. Gergő azt mondta: osztályfőnöki órán is beszéltek arról, miért fontos hogy a jótékony cél mellé álljanak.

A két hospice házat működtető Szemem Fénye Alapítványnak minden forint hatalmas segítség. Az országos akció célja tehát nem csak az hogy pirosba öltözzenek a diákok, hanem hogy adományt gyűjtsenek.

TÁBORI LÁSZLÓ, pedagógus: Most éppen az egyik hatodikos DÖK-ös adta át nekem az osztály által gyűjtött adományt, összeszedjük, elutaljuk a Szemem Fénye Alapítványnak. A felhívásban úgy van, az alapítvány megfogalmazta, hogy mindenki 200 forintot jó lenne ha bedobna, de mindenki annyit ad, amennyit tud, de össze szokott gyűlni minden évben 50-60 ezer forint körül.

A gimnázium kiemeltként kezeli a daganatos gyerekek gyógyulásának segítését, de a diákok egyéb karitatív programban is szívesen részt vesznek