Idő – új kiállítás az Artem Galériában

1217

Idő – ezt a címet kapta az a kiállítás, ami az Artem Galériában nyílt. A tárlaton Horváth Klára festőművész képeit láthatja a közönség. A kiállítást P. Rónai Gábor festőművész nyitotta meg, aki úgy fogalmazott: a most látható képek nagy része tanulmánynak indult, de nem azok lettek. Ez sok más mellett Horváth Klára hihetetlenül jó pszichológiai érzékének is köszönhető.

Az időtlen zene, csodaszép ének nyitotta azt a kiállítást, ami pont az ellenkezőjéről, pontosan a múló időről szól. P. Rónai Gábor a hagyományos köszöntő helyett egy fiktív naplóval kezdte stílusosan a megnyitót. Napló – amely az idő múlását is megőrzi. A festőművész természetesen beszélt Horváth Kláráról is, arról, milyen kitartóan érkezik hétről hétre az alkotókörbe és dolgozott lelkesen akkor is, amikor még a rajzkör jövője is kétséges volt.

P. RÓNAI GÁBOR festőművész „Klára már több mint 10 éve jár a Benedek Péter rajzkörbe, volt, hogy Csurgai Ferenc tanította, volt hogy Varga Flórián, volt hogy Somos Gyula, volt, hogy egymást tanítottuk. Volt, hogy úgy nézett ki, nem is lesz belőle semmi. Ennek ellenére Klára mindig jött, nyáron, télen, ha egész nap munkája volt, mindenképpen ott volt.”

Ami pedig csodálatos, hogy a fáradt, egész nap keményen dolgozó hölgy 10 perc alatt alakult át viruló tetterős művésszé – mondta P. Rónai Gábor.

P. RÓNAI GÁBOR festőművész: „És ezt húznám alá mindenképpen, mert az itt látható képeknek jó része tanulmánynak indult, de nem tanulmányként érkezett meg. És ez véleményem szerint annak köszönhető, hogy Klárának hihetetlen jó pszichológiai érzéke van, és ezeken a késői pénteki órákon, amiket úgy várunk mindannyian, valamilyen titkos recept alapján meg tudta figyelni, hogy ezek a modellek milyen emberek, milyen érzéseik vannak, milyen személyiségek.”

És milyen egyéniségek. Talán tökéletesen neki sikerül kifejezni ezt a pszichét a képeken is – fogalmazott a festőművész. Horváth Klára kiállítása az Artem Galériában tekinthető meg december 29-ig.