Jelentős béremelések 2017-ben

734

Jelentős minimálbéremelést és szakmunkás minimálbéremelést hoz a 2017-es esztendő, amit a kormány által tető alá hozott bérmegállapodás biztosít – hangsúlyozta Földi László országgyűlési képviselő. Híradónknak elmondta: a minimálbér 2017-ben 15%-kal emelkedik, összege 127.500 Ft-ra nő. A szakmunkás minimálbér is jelentősen 25%-kal nő, 161 ezer forint lesz.

A Fidesz kormány elment a falig – ezúttal is – annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb minimálbéremelést harcolja ki a becsületesen dolgozó embereknek, és a béremelésekért cserébe jelentős adócsökkentésekkel segíti a munkaadókat is – fogalmazott Földi László.

FÖLDI LÁSZLÓ országgyűlési képviselő, Fidesz-Kdnp: „Korábban elindult bérfejlesztés a közoktatásban, elindult bérfejlesztés a rendvédelmi dolgozóknál, elindult bérfejlesztés az egészségügyben, a szociális dolgozók körében, tehát gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy azokon a területeken, amelyre az államnak nagy hatása van, azokon a területeken komoly béremelések zajlanak és a jövő évben is meg fognak ezek történni. Sőt következő években.”

A parlament elfogadta azokat az adó- és járulékszabály-módosításokat, amelyek megteremtik a jogszabályi hátterét annak a hatéves bérmegállapodásnak, amelyet november 24-én írt alá a kormány a szociális partnerekkel. A következő években egyszerre lehet jelentős bérintézkedéseket elindítani, ugyanakkor a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően komoly adócsökkentések is bekövetkezhetnek, jelentősen javítva ezzel a gazdaság hatékonyságát és versenyképességét – fogalmazott a képviselő.

FÖLDI LÁSZLÓ országgyűlési képviselő, Fidesz-Kdnp: „Meggyőződéssel vallom és mondom, hogy a Fidesz-Kdnp kormány valóban a munkavállalók mellett áll, hiszen ezek a megállapodások és ezek a törvénykezések mind azt célozzák, hogy a magyar ember munkából éljen meg, vállaljon munkát, hiszen az elmúlt években több mint 600 ezer emberrel dolgoznak többen, mint korábban és valóban így van, hogy a szegénység leküzdésében elsősorban a munka az, amely segíthet, hiszen aki dolgozik, annak jut több mindenre.”

A képviselő hangsúlyozta: nagyon bízik abban, hogy a Cegléd és környékbeliek is jelentősen érezni fogják ezeket a változásokat és azok pozitív hatását – fogalmazott Földi László.