Wellhello film – közönségtalálkozóval

806

A ceglédi mozi is bemutatta a Wellhello filmet, sőt közönségtalálkozót is szerveztek a bemutató apropóján. A film producere Lévai Balázs valamint az egyik forgatókönyvíró, Horváth András Dezső beszélt a filmről, az előzményekről és persze a fogadtatásról is.

A #Sohavégetnemérős egy zenés játékfilm, melyet a Fluor Tomi és Diaz alkotta, rendkívül népszerű zenei formáció, a Wellhello slágerei inspiráltak. A hat történetet Wellhello dalokkal egybeszövő film rendezője Tiszeker Dániel. A #Sohavégetnemérős generációs film: a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja, szinte minden alkotója harmincon inneni. Szinte…hiszen a film producere Lévai Balázs, akinek nevéhez számos újszerű és kiváló filmötlet, kiadvány és műsor kapcsolódik.

LÉVAI BALÁZS producer:  „Szerencsés típus vagyok, dolgoztam a Tankcsapdával, csináltam velük két dokumentum filmet is. A Kispál és a Borzzal, a Quimby-vel, a Csík zenekarral, a 30 Y-al, a Kiscsillaggal és picit azt éreztem, hogy kezd már ez a dolog körbeérni és majd én is az az őszszakállas krónikás, aki a régi szép időkre emlékezik és végül a lányom tette a bogarat a fülembe, hogy miért nem foglalkozom fiatalokkal. És azért a könnyűzenében általában mindig az a legizgalmasabb dolog, ami a fiatalok környékén történik, minden siker onnan indul el.”

Amikor az ötlet megszületett még féléves sem volt a Wellhello. A srácok karrierje viszont óriási gyorsasággal ívelt felfelé, nem csoda hát, hogy a szövegeket – amelyek a filmbeli történetek alapját is adják – szinte mindenki kívülről fújja. A filmben tehát hat történet elevenedik meg és nem meglepő módon, hat – sokmindenben – hasonló történet.

HORVÁTH ANDRÁS DEZSŐ forgatókönyvíró: „Ami nagyon fontos szempont volt, hogy olyan történeteket szerettünk volna csinálni, amik nagyon maiak, de mégis klasszikus értelemben működnek. És amikor dobáltuk be ezeket az ötleteket a történetekre, akkor jöttünk rá, volt egy nagy megvilágosodás számunkra, hogy tulajdonképpen mindegyik történet a szerelemről és a párkeresésről szól. És ez egy nagyon nagyon régi dolog. Tulajdonképpen az összes görög dráma erről szól, hogy a lány keresi a fiút, a fiú keresi a lányt, de mégis próbáltuk ezt egy mai kontextusba átültetni, ami érdekli a mai fiatalokat.”

A film vetítése után természetesen a közönségnek lehetősége volt arra is, hogy a két alkotóval találkozzon. A filmet még holnap és holnapután láthatja a ceglédi közönség.