Madárpókok és rovarok Cegléden

1140

Madárpókokkal, skorpiókkal és sáskákkal telt meg hétvégén az Ipartestület Székháza. Ijedségre természetesen nincs ok, hiszen csak egy lelkes gyűjtő, Németh József mutatta be a ceglédi közönségnek a gyűjteményét. Az élő állatokon kívül több preparált rovarkülönlegességet is megtekinthettek a látogatók.

Németh Józsefnek nem mindennapi a hobbija, a budapesti férfi megállíthatatlanul gyűjti a pókokat és rovarokat. Most pedig a ceglédi közönség is megtekinthette a gyűjteményét.

NÉMETH JÓZSEF, gyűjtő: ,,Hozzá kell azt is tennem, hogy megszállott lettem szó szerint, egyre szaporodik a gyűjteményem és nem csak a közönség miatt nagyon jó, hanem saját magam miatt is.”

A gyűjteményt már több helyen bemutatták külföldön is. Tavaly november óta pedig Magyarországot járják vele és most Ceglédre érkeztek.

NÉMETH JÓZSEF, gyűjtő: ,,Voltak érdekességek, közel 30 pók, néhány skorpió és pár sáska érdekesség is, továbbá nagyon sok preparált rovarom van.”

Szemmel láthatóan sokakat érdekelt a különleges kiállítás.

KEREPESI NÓRA: ,,Nagyon szép a kiállítás, nagyon szépen vannak összeállítva itt a különböző rovarok és bogarak. A kicsiknek főleg a pókok, amik érdekesebbek és akkor azt játszottuk, hogy megkeressük melyik pók hol van az akváriumban. Nagyon örülök, hogy az Ipartestület Székházában létrejött, remélem, hogy a jövőben is lesznek még hasonló rendezvények.”

A látogatók nem csak élő állatokat, hanem különleges rovar preparációkat is megtekinthettek.