Nem sok hiányzott

1620

A női kosárlabda NB I/A-ban a Cegléd vasárnap fogadta a Sopront. A vendégek Európa-liga mérkőzését szerdán Sopronban rendezték, míg a CEKK az Európa-kupában Izraelben, csütörtökön lépett pályára, ahol szoros meccsen, 63:59-re kapott ki.

A nemzetközi kötelezettségük miatt az utóbbi időben hetente két találkozót is vívó csapatok sok hibával tarkított összecsapásán a kezdeti néhány percet kivéve a vendégek vezettek. Az első negyedben 9-9-nél több mint 2 percig nem esett kosár, majd ezt a gólmentes időszakot a soproniaknak sikerült megtörni, akiknek előnye a második negyed közepére 11 pontra nőtt. Ekkor 16-27 volt az állás. Később az elsősorban egyéni betöréseit remek kosarakkal záró Katona eredményességével öt pontra zárkóztak az Elefántkölykök, majd Nagy-Bujdosó három pontot érő találatával újra teljesen nyílt lett a csata.

A hajrába 51-54-es állással fordultak a mérkőző felek. A hátralévő 5 perc viszont a vendégeknek sikerült jobban. A negyven perc során mindkét gárda játékán kiütközött a fáradtság, rengeteg volt az átadási hiba és a dobások pontosságába is sokszor hiba csúszott. Ez talán legjobban a büntetők értékesítésénél mutatkozott meg. A játéknak ebben az elemében különösen rossz lett a ceglédiek dobószázaléka. Végül a legutóbbi összecsapása után az egy nappal többet pihenő, kevesebbet utazó, így érthetően kevésbé fáradt, és nem mellékesen a Papp, Farkas, Praksch játékvezetői trió támogatását élvező UNIQA Sopron 64-58-ra nyert a rangadón. A ceglédiek 58 pontjából Katona 17, Nagy-Bujdosó 13, Skorics 11, Makszimovics 10,  Serbán 4, Medgyessy 2, míg Ruttner 1-et szerzett.