Nemzetközi Triál Bajnokság Cegléden

1250

Nemzetközi Triál Bajnokságot rendeztek vasárnap a Szabadság téren. Ez volt az első ilyen rendezvény a város életében. A látványos megmérettetésre az ország több pontjáról és külföldről –Szlovákiából és Romániából – is neveztek versenyzők.

Az első ceglédi triál versenyen raklapokból, betonhengerekből, lécekből és konténerekből összerakott pályán kellett végigmenniük a bringásoknak. Bár a köztudatban inkább fiú sportként él a triál, egyre több lány is kipróbálja benne magát.

BARTHA NIKOLETTA: ,,Régebben egykerekeztem és hát ebből indult ki az egész. Láttam, hogy létezik ez a sport is és nagyon megtetszett rögtön és gondoltam kipróbálom, utána pedig teljesen a rabjává váltam.”

Niki a Püspökladányban elért első helyezésére a legbüszkébb idáig.

BARTHA NIKOLETTA: ,,Nagyon élvezem, mert sok kitartás kell hozzá, hogy egy-egy gyakorlat összejöjjön, de amikor sikerül az nagyon jó érzés.”

Az ország több pontjáról, sőt külföldről Romániából és Szlovákiából is érkeztek versenyzők. A megmérettetésen több kategóriában lehetett indulni.

HEGEDŰS LÁSZLÓ, triál bajnok: ,,Úgy néz ki, hogy 10 órakor rajtol a kezdő kadét és junior kategória, 12 órától indul a szenior, ahol Takács Zoli indul, egyébként visszakanyarodva a 10 órásira Abonyi Róbert fog még versenyezni és Kozma Gergő, akik szintén ceglédiek. 15 órától pedig a profi, a király kategória.”

Bár mindenki a legjobb formáját hozta, Hege most sem talált legyőzőre, Így az első Ceglédi Triál Bajnokságot ő nyerte. A sportolónak egyébként nem titkolt vágya, hogy évről évre újra megrendezzék Cegléden, sőt akár világkupa versenyt is hoznának a városba.