Nincs változás, Földi László nyerte a választást

1079

Végleges az április 8-i választás eredménye. Pest megye 12-es választókerületében is összeszámolták a külképviseleteken leadott szavazatokat valamint az átjelentkezők voksait. A több mint 48 ezer szavazat közül 24 826 voks érkezett a FIDESZ-KDNP jelöltjére, vagyis nem változott az április 8-i eredmény, Földi László nyerte a választást.

Országszerte, mind a 106 egyéni választókerületében összesítették a hétvégén a külképviseleteken leadott szavazatokat, valamint az átjelentkezők voksait. Pest megye 12-es választókerületének választási bizottsága szombaton este ült össze, hogy megállapítsa a végeredményt.

DR. DIÓSGYŐRI GITTA, választási iroda vezető: Elmondható, hogy a választás eredményes és érvényes volt, a több mint 48 ezer érvényes szavazat közül 24 826 adták le a voksukat Földi Lászlóra, tehát a választókerületben ő lett a képviselő. második helyen a Jobbik jelöltje, Volner János végzett, harmadik helyen pedig Dr. Szüdi János, a Demokratikus Koalíció jelöltje.

Az április 8-ii szavazás eredménye tehát nem változott, Földi László 51,64 %-os arányban megnyerte a választást

DR. DIÓSGYŐRI GITTA, választási iroda vezető: Az eredmény végleges, bár három nap van a fellebbezésre. Ha fellebbezésre nem kerül sor, utána ismét összeül a bizottság és átadja a megbízólevelet Földi Lászlónak. Még ebben a hónapban átveszi a megbízólevelet, de ennek a napja még nem ismert.

Országosan is elmondható, hogy a levélszavazatok és az átjelentkezettek voksai nem változtatták meg az április 8-i választás eredményét. Az érvényes szavazatok túlnyomó többségét a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta.