Ötödik a diák és a serdülő csapat

591

Az év utolsó országos birkózóbajnokságát rendezték a hétvégén Egerben a legjobb szabadfogású diák és serdülő csapatok részére. A CVSE – T.S. Integral mind a két korosztályban képviseltette magát. A diákok szombaton, a serdülők vasárnap küzdöttek a bajnoki helyezésekért. Szombaton a diákoknál két csapat kivételével mindenki rajthoz állt a bejutott csapatok közül. Így a 17 csapatot hat csoportba sorsolták. A ceglédiek a Tatabánya és a házigazda Eger csapataival kerültek egy csoportba, ahol magabiztos teljesítménnyel először a Tatabányát 40-14-re, majd az Egert 50-5-re legyőzve jutottak az elődöntőbe. Az elődöntőbe jutott hat csapatot két hármas csoportba sorsolták, ahol újfent körmérkőzéssel döntötték el a helyosztók beosztását. A Cegléd az első mérkőzésen az ESMTK-tól 34-17, majd a Dorog csapatától 33-17 arányú vereséget szenvedett. Így a Cegléd a másik csoport harmadik helyezett csapatával, a Haladással mérkőzött meg az ötödik helyért. Végül a CVSE 42-11-es győzelemmel biztosította be az előkelő ötödik helyet.

A diák csapat tagjai: Ujszászi Hanna, Józsa Attila, Grünberger Márk. Manczák Máriusz Rúben, Cseh Dávid, Mizsei Milán, Mizsei Ádám, Német Attila, Horváth Richárd, Csiszár Márkó és Ujszászi Szabolcs.

A diák csapatbajnokság végeredménye:

 1. FTC
 2. ESMTK
 3. Dorog
 4. Vasas
 5. CVSE
 6. Haladás

Vasárnap a serdülők is megküzdöttek a bajnoki helyezésekért az egri viadalon. A területi bajnokságokról bejutott tizenhét csapatból végül tizennégy részvételével került lebonyolításra a bajnokság. Itt is hat csoport került kialakításra, ahol a Cegléd az UTE csapatával került szembe. A ceglédiek 30-15-ös győzelemmel jutottak az elődöntőbe. A diákokhoz  hasonlóan itt is két hármas csoport került kialakításra. A ceglédiek az elődöntőben az ESMTK és a Kertváros csapataival mérkőztek meg a döntőbe kerülésért. Sajnos a ceglédiek a diákokhoz hasonlóan először a későbbi bajnok ESMTK-tól 41-6-ra, majd a Kertvárostól 26-19-re kikaptak. Így a folytatásban a Tatabányával mérkőztek meg az ötödik helyért. A Cegléd végül a Tatbányát 37-11-re múlta felül és így a diákokhoz hasonlóan az ötödik helyen végzett.

A serdülő csapat tagjai: Török Olivér, Rafael Dániel, Rehor Levente, Szabó Richárd, Katona Zoltán, Komáromi Viktor, Molnár Pál, Pataki Szebasztián, Mizsei Csaba, Papp Lajos, Medgyes Mátyás és Tauber István.

A serdülő csapatbajnokság végeredménye:

 1. ESMTK
 2. Diósgyőr
 3. Kertváros
 4. Dorog
 5. CVSE

6. Tatabánya