Több mint 700 ezer forintot nyertek az adventi fényekre

1088

Több mint 700 ezer forintot nyert a VÁRVAG Kft. a város adventi díszítésére. Ebből az összegből több új, eddig még nem látható elemmel egészülhetett ki Cegléd karácsonyi világítása. Egyebek mellett kihelyeztek 3D-s elemeket a Szentháromság szobor körüli területen, melyek közül a legszembetűnőbb a középen elhelyezkedő spirális 3,5 m magas dísz.

Ünnepi fényben úszik esténként az egész város. Idén új díszeket pályázati pénzből tudott vásárolni a VÁRVAG Kft – mondta Hervai Gergő, főkertész.

HERVAI GERGŐ, főkertész: ,,Itt a lényeg az, hogy az ősz folyamán volt lehetőségünk pályázni egy olyan cégnél, amelyik kimondottan adventi díszek forgalmazásával foglalkozik. Mi éltünk a lehetőséggel és nyertünk is. Több, mint 700 ezer forintról van szó, amit adventi dekorációs eszközökre fordítottunk.”

Idén több új 3D-s elemmel egészültek ki az ünnepi fények, például a Szentháromság szobor körüli területen, melyek közül a legszembetűnőbb a középen elhelyezkedő spirális 3,5 m magas dísz.

HERVAI GERGŐ, főkertész: ,,A spirális 3D-s elemek megjelentek a kandelábereken és mozgó hópehelyként felvillanó díszek, meg a fényfüggöny, ami a templom homlokzatáról lóg le, ezekre fordítottuk az összeget.”

Az életnagyságú fa alakú elemek is kikerültek és a főutcák mentén lévő kandeláberekre is felszerelték az ünnepi díszeket.