Street Food Fesztivál Cegléden

954

Opitz Barbi, Majka és a Wellhello is fellépett a Street Food fesztiválon. A három napos program helyszíne idén a Budai úti Fürdő területe volt. A koncertek mellett a legkülönlegesebb street food ételekkel várták a vendégeket, és persze számos egyéb kikapcsolódási lehetőséggel.

Cegléden először rendezték meg a Street Food Fesztivált. A szervezők a program céljáról beszéltek.

MAKÓ ANDRÁS: ,,Igazából egy különlegességet szeretnénk lehozni a Cegléd és környéki emberekhez, ami országosan már jobban elterjedt és megmutatni itt is különleges ételeket, nagyobb zenei fesztivállal, neves fellépőkkel együtt, jó hangulattal, szórakozással egybekötve.”

A kilátogatók visszajelzései pozitívak, a szervezők – mint mondták – évről évre nagyobb attrakciókkal készülnek majd.

FEHÉR VIKTOR: ,,Ez a rendezvény azért érdekes, mert az első napot meghagytuk a huszonéves korosztály számára, minden nap más zenei felhozatallal készültünk, hogy minden korosztály megtalálja a maga stílusát.”

A programon számos street food különlegességet kóstolhattak az érdeklődők. Almási Istvánék például Miskolcról érkeztek, hogy bemutassák különleges kézműves burgereiket.

SZINKRON: ALMÁSI ISTVÁN: ,,A mai világban most, hogy elindult ez a gasztro forradalom a vendéglátósok próbálják magukat megismertetni magukat az országban és ez a legjobb módja ennek, hogy elindulunk és városról városra megyéről, megyére megyünk és szórjuk a borsodi burgereket.”

Náluk a legközkedveltebb hamburger a ,,Sorsod Borsod” névre hallgat.

SZINKRON: ALMÁSI ISTVÁN: ,,Ez teljes mértékben a megyéből őstermelőktől, illetve állattenyésztőktől, zöldségesektől van minden alapanyagunk. Adalékmentesen dolgozunk, próbálunk odafigyelni, hogy mindenből a legjobbat próbáljuk a vendégeknek odaadni.”

De nemcsak finom ételekkel, hanem színvonalas koncertekkel is készültek a szervezők. Az egyik este például a Wellhello lépett fel. A zenei formáció tagja Fluor Tomi arról beszélt, hogy min dolgoznak most.

FLUOR TOMI: ,,Most a szimfonikus koncertünkre készülünk 80 zenész a színpadon, tehát egy igazi szimfonikus nagy zenekar lesz, most augusztus második hetében jön ki egy új dalunk, amin egyébként nagyon sokat gondolkodtam, hogy mikor adhatjuk ki, az Utolsó hibám a címe és nem találtuk a helyét, de tök jól megoldotta ez a szimfonik történet. Ez inkább ilyen megnyílósabb, szomorúbb dal és azt hiszem, hogy ez vonósokkal és ezzel a nagy zenekarral nagyon nagyot fog jönni.”

A háromnapos programon számtalan kikapcsolódási lehetőség várta a kilátogatókat.