Szent György napja a Budai úti iskolában

1504

Középkori táncot mutattak be a hatodikosok, lovagi lakomát rendeztek és hadörténeti előadást is hallhattak ma a Budai úti iskola diákjai. Így emlékeztek a bátorságáról legendává vált Szent Györgyre. Az iskola lovagi évet hirdetett, a gyerekek különböző feladatokat kaptak az elmúlt hónapokban. A nyertes osztály ingyen kirándulást kapott ajándékba Diósgyőrre.

Középkori táncot mutattak be ma délelőtt a Táncsics Iskola budai úti telephelyén a hatodikos diákok. A gyerekek hetekig tanulták a koreográfiát. A szép ruhákat a pedagógusok segítségével varrták, a lányok pedig saját kezűleg hímeztek rá különböző motívumokat. A produkciót a diáktársak és a szülők is nagy tapssal jutalmazták.

GICZI REGINA: Tényleg mindent beletettünk, hogy sikerüljön ez az egész. Az osztályfőnökünknek is nagyon nagy köszönet jár, mert ha ő nem lenne, akkor nem lenne ez az egész.

A tánc is egyike volt azoknak a programoknak, amelyet a Budai úti iskola Szent György napjához kapcsolódóan szervezett.

TÓTHNÉ KISBALI ELEONÓRA, pedagógus: Indirekt módon szeretnénk nevelni ezekkel a programokkal. A lovagi erények megismertetésével, megtartásával. Nehéz gyerekanyaggal dolgozunk, és azt reméljük, hogy az indirekt módon célzott üzenetek jobban célba érnek, jobban viselkedéssé válnak majd.

A Budai úti iskola lovagi évet hirdetett. Tehát nem csak ma, a bátorságáról legendává vált Szent György napján voltak programok, egész évben feladatokat kaptak a gyerekek a lovagi élethez, a középkori fegyverekhez, a viselkedéskultúrához kapcsolódóan. A jutalom egy ingyenes kirándulás volt Diósgyőrre.

TÓTHNÉ KISBALI ELEONÓRA, pedagógus: Azok kaphatták a kirándulást, akik teljesítették a próbát é a legjobbak voltak. Ezen a napon még volt egy hadtöténeti előadás Szent László életéről, dr. Hidán Csaba professzor tartott egy jelmezes bemutatót, és a lovagvár előtt életre kelt Szent László legendája is Szent György legendája mellett.

Az év során a Budai úti iskola udvarán várat is építettek a gyerekek segítségével, ma pedig középkori lakomával zárták a programot. Az iskola alapítványának segítségével indították el a lovagi év programsorozatát. Hétről hétre egyre több segítség érkezett a pedagógusoktól, szülőktől, gyerekektől, vállalkozóktól, akiknek ezúton is köszönetet mondanak. Az összefogás eredményeképpen pedig élvezetes, hasznos rendezvényeket állítottak össze a gyerekeknek-mondta híradónknak Tóthné Kisbali Eleonóra.