Szenzációs CEKK!

860

Hihetetlen bravúrt hajtott végre a CEKK NB I/A-s női kosárlabdacsapata azzal, hogy megszerezte a bajnoki bronzérmet. A két győzelemig tartó párharc első mérkőzésén, a múlt héten szerdán, Győrben 91:64-re kikaptak a ceglédiek. Majd következett a második összecsapás, szombaton, a Gál József Sportcsarnokban.

Hullámzó volt a játék és a csapatok eredményessége is. A vendégek kezdtek jobban, így az 5. percben 13-6-ra vezettek, de a második negyed hatodik percében már egyenlő, 20-20 volt az állás. Az első félidő hajrája a Győré volt, a nagyszünetig 11 pontos előnyt harcolt ki, melyben az utolsó kosarat – azzal 24-35-re alakítva az eredményt – Simon szerezte. Centerük, Goree a 35-ből egymaga 16 pontot dobott.  A fordulást követő játékrész sem kezdődött jól, a bronzcsata első találkozóján győztes három folyó menti város gárdája Simon két jó büntetőjével tovább növelte előnyét. A döntő fordulat ezután következett. Azt nem tudni, honnan volt hozzá erejük, energiájuk, de a hazaiak még nagyobb sebességre kapcsoltak és pontról pontra meg is közelítették ellenfelüket. A 26. percben Medgyessy Nagy-Bujdosó passzát váltotta pontokra. A harmadik 10 percet Nagy-Bujdosó triplája zárta. Már csak egy pont volt ekkor a hátrány. A befejező játékrész Skorics két sikeres büntetőjével indult, és máris a vendéglátók vezettek, 44-43-ra. A 34. percben Nagy-Bujdosó egymás után kétszer is három pontot érő gólt dobott, majd négy perccel később távolról már negyedszer volt eredményes. De ezzel még nem volt vége, hiszen a három remek kosár közben a zöldmezesek egyenlítettek. 56-56 után így a hajrá döntött a találkozón, ami már egyértelműen a CEKK-ről szólt, a 66:60-as győzelmet Medgyessy büntetői biztosították be.  A ceglédiek 66 pontjából Nagy-Bujdosó 22-t, Skoric 15-öt, Medgyessy 12-t, Katona 6-ot, Kányási 4-et, Serbán 3-at, Kobolák és Ruttner 2-2–t dobott.

A harmadik találkozón, Győrben, kedden este ismét a CEKK bizonyult jobbnak, 77:69-re nyert, s ezzel pályahátrányból s 1:0-s hátrányból felállva idegenben harcolta ki a bronzérmet.