Támogatják az úszásoktatást

2170

Idén a második osztályosok úszás oktatását támogatja az önkormányzat. Jelenleg 5 osztály jár a Várkonyi iskolából, de minden intézményre sor kerül majd. Minél fiatalabb korban kezdik el a vízhez szoktatást, annál jobban teljesítenek a kicsik. Ráadásul sokan még a vízilabdázáshoz is kedvet kapnak.

Gyerekek tucatjai töltötték meg a városi sportuszoda tanmedencéjét. Nem véletlenül, hiszen az önkormányzat idén a második osztályosok úszás oktatását támogatja.

CZIGÁNY KÁROLY, edző: ,,Jelen pillanatban 5 osztály van a Várkonyi iskolából, aztán minden iskolára sor kerül. Emellett még a külterületi iskolák is beszállnak az úszásoktatásba. Az úszás nagyon fontos, hiszen az életben előfordulhat olyan helyzet, amikor nagy szükség lehet az úszás tudásra. Azon kívül nagyon jó alap sportág, ugyanúgy, mint a futás, az úszás is alap sportág.”

Tehát mindenféleképp előnyös, ha minél fiatalabb korban megszokják a vizet a gyerekek – hangsúlyozta az edző. Az úszás oktatást már több mint 20 éve támogatja a városban az önkormányzat. Az uszodában pedig az év minden napján várják a fiatalokat, hiszen alig van leállás, mióta a téli időszakban sátorral fedik le az uszó – és tan medencéket. A vízhez szoktatást egyébként már akár egy éves kortól is el lehet kezdeni.

CZIGÁNY KÁROLY, edző: ,,Aztán a második lépcsőfok az óvodás oktatás. Az óvodáknak a nagy és középső csoportjai nagyon régen több mint tíz éve rendszeresen járnak egy-egy tíz órás tanfolyamot végig járnak megbarátkoznak a vízzel. Utána jön az iskolai oktatás.”

Czigány Károly arról is beszélt, hogy az önkormányzat támogatása évről évre garantálja a vízilabda előkészítő csoportok megfelelő létszámát.

CZIGÁNY KÁROLY, edző: ,,Oktatok most is előkészítő csoportokat és nagyon nagy dolog, mert lehet válogatni közülük. Egy általános iskolás gyerek 7-8 éves azért még nem biztos, hogy választ sportágat és biztos, hogy találunk annyi 8 éves gyereket egy 15-20 gyereket, akivel el tudunk indulni előkészítőn.”

Az edző azt is elmondta, hogy a gyerekek szemmel láthatóan élvezik az úszás oktatást és szívesen járnak az uszodába.